Hur jag blev mammafierad - del 6.

Helt oväntat tänker jag nu ge er del 6 i historien om hur jag blev mammafierad, baara för att ni har tjatat så fint både på facebook, i mail och i kommentarer! Och i min värld lönar det sig att tjata!

Det nya året tog fart, och vi var alltså förlovade efter att ha ändrat relationsstatus på facebook på nyårsafton. Vi sa inget till någon utan väntade på att någon skulle se det där. Pappas fru, Kerstin, blev den första att komma på detta, och hon utbryter: "men vaar är ringarna!?" Ja, och de där jädra ringarna. De blev försenade gång på gång, och vi fick dem typ en vecka efter att vi förlovat oss. Vilken kääänsla! not.

I mitten av Januari började vi inse att dagen D faktiskt började närma sig, och sängen var redo, väskan var packad och den där bullen var ganska välkommen. Min mor kommer in till oss klockan fem en typ onsdagkväll och ropar "ska ni med till ullared!?" Och vi tänkte mest "ookeeej... är ni dumma i huvudet" samtidigt som vi inte var särskillt förvånade. Hela graviditeten hade vi, Jesper och jag, mamma och hennes Christer, gjort små konstigs kvällsäventyr. En gång skulle vi äta på Mcdonalds, men kom på att det hade varit gott med burgerking ( som inte finns i växjö) och åkte därför drygt 7 mil för att äta på BK!

Så Ullaredsgrejen kom inte helt oväntat. Det visade sig att mamma och Christer hade fått tag i begagnade klädställningar till sin butik, och de var tvunga att hämtas samma dag, och de tillhörde en annan butik på Gekåsområdet. Halv sex var vi i bilen, gasen i botten och två timmar senare var vi helt plötsligt på ullareds parkering.  Notera nu att dem stänger klockan åtta, och vi hade en halvtimme på oss att göra vad som normalt sett kan ta en hel dag. Jesper hade aldrig varit där, och jag hade inte varit där sedan jag fortfarande lekte med barbie. Så medans mamma och Christer lastade ställningar ruchade vi in, och på en halvtimme kom vi ut med allt från babygym till våtservetter, skötbädd och så vidare. Allt man behöver till en bebis som vi inte hade tidigare.
Sedan åkte vi helt enkelt hem, och om jag inte minns fel stannade vi på BK i värnamo även denna gång;)

Januari passerade, och jag gick i skolan lite när jag kände för det. Jesper hade fått jobb på trygghansa, och började jobba 17 och slutade 21. Så vi slappade mest hela dagarna, och förberädde oss för vad som komma skulle. 25 Februari beräknades korven anlända, och de flesta går ju över tiden, så jag tänkte att det var nog ganska lugnt. Fredagen den 12 Februari var jag i skolan som vanligt, Lördagen var lugn, vi strosade omkring på samarkand, vilket då i princip bestod av maxi. Vi fikade lite, och jag gnällde lite om att ha ont i ryggen.

14 Februari var alla hjärtans dag, och vi åt middag hos min mormor. Att detta skulle vara sista kvällen jag var gravid ( för denna gången ) anade vi inte!

FORTSÄTTNING FÖÖLJER - you know what to do!

New in.

Min lilla mamma och jag tog barnen på en spontan utflykt till Värnamo. Och vad gör man i värnamo undrar ni nu.. Man shoppar villervalla! Det blev lite fina födelsedagspresenter till Benjamin i storlek 86 och 92, som matchar en del som han får ärva av Theodore. Just nu har han strl 80, så det blir till senvåren och hösten:)

Hoppas ni har haft en fin dag!

Ett litet inspirations kollage för Benjamins nya rum.

Hur jag blev mammafierad - del 5.

Så - den där bullen i ugnen var ett faktum, och min käre make som då hette "pojkvän" kom till Öland och tog hand om mig en vecka, medans vi försökte lägga upp en plan. Efter att ha bollat lite, och fått olika reaktioner från olika håll började vi ändå vänja oss vid tanken. Vi bestämde med min mamma att Jesper skulle komma hem i slutet av Augusti och bo hos oss. Han skulle söka jobb och vi skulle försöka hitta en lägenhet. Men i samma stund sa mammas hyresgäst upp sig, och ett nytt alternativ dök upp.

Vi bestämde senare att vi skulle ta ett rum från huset ( som låg vägg i vägg med lägenheten) och göra om en 1a till en trea. Tvinga mig inte att förklara hur.. men så är det och så blev det, och här bor vi nu. 4 personer på 56kvm. Klastrofobiskt? - ja. Själv göra själv ha! Vi behöver i alla fall inte ha värmen på!

Så sommaren kom och gick. Jag var konstant sjösjuk från v7 eller något sådant. Kräktes hela sommaren, och i Augusti började jag skolan, och Jesper flyttade ner permanent - igen. I oktober någon gång flyttade vi in i vår lägenhet som räddaren i nöden - Christer, gjort i ordning åt oss. Skolan flöt på bra, och jag mådde faktiskt helt okej! Vi fick veta, eller snarare bekräftat att det var en pojke i magen. Han hade hetat Theodore hela tiden för att jag tyckte om det namnet, så hade han nu varit en tjej hade hon fått heta det i allafall, typ.

När vi kom till Jul-lovet hade jag bra betyg i allt jag avslutat, och läst in kurser så jag i princip skulle kunna vara borta heltid. Julen firade vi på olika håll, Jesper och jag. Han var hemma i Boden, och jag med min familj. Han kom hem lagom tillat vi fick åka in till förlossningen, typ samma natt. Det var då v31, jag de körde sprutor i benen på mig för att den lille plutten skulle hålla sig inne i värmen. Jag blev kvar ett par nätter, och fick till sist permis på nyårsafton, då vi också förlovade oss.

fortsättning följer.

Ballerina kladdkaka har fått en ny innebörd.

Öppen förskola och garderobsrensning

Hej! Dagen är ung, och vi började vår dag omkring åtta i morse. Halv tio var vi på öppen förskola och lekta av barnen lite. Theodore lagar mest mat i det lilla träköket, och Benjamin jagar bollar på golvet. Just nu tittar Theodore på Pettson och Findus, medan Benjamin sover. Jag håller på och rensar garderober, är optemistisk nog att lägga undan dunjackor och overaller nu. Hoppas att våren stannar!

Kikar in senare och kaaaanske ger er del fem av " hur jag blev mammafierad". Men ni var närmre hundratalet som läste igår, och EN har utryckt sin önskan om fortsättning. Ni tjatar alltså dåligt! Ska i vilket fall plugga ikväll då jag har uppdragsinlämning i både religion och Engelska B. Men en liten uppdate ska jag hinna med any how! Later!

Veckan som gått i bilder.

Hej! Idag hamnade vi av en händelse på IKEA! konstigt!? Tror ni jag tycker om IKEA eller? Nääää...
I vilket fall blev det inga bilder. Men vi fyndade en byrå till Benjamins nya rum och en snygg kylbag. Vi fick naturligt vis mat också!

Jag bjuder på lite bilder från min icke-bloggande-vecka. Om ni är snälla och kommenterar och tjatar lite kanske jag kan ge er lite till av min mammafierings-story i morgon!






I'm Alive!

Hällo! Jag har återuppstått från de döda, och härmed ska jag försöka komma igång med denna stackars bloggen igen. Ni är alltså omkring 30 människor som inte ger upp hoppet, som kollar in här flera gånger om dagen fast jag inte skriver. Och för er stackars människor ska jag blogga!

Efter Benjamins lilla kräk-insident som jag inte trodde skulle bli något mer, fick hela familjen besök av kräksjukan från helvetet. Samma kväll som jag skrev det tidigare inlägget började jag känna mig sådär "urk" som man bara gör innan man ska bli magsjuk, och sen dröjde det inte heller länge tills jag bad om att få dö på toaletten. Theodore hade varit gnällig hela dagen, sedan blev han som en ål och gnällde och jag såg tydliga tecken och hämtade en hink med vatten. 30 sekunder senare var han också dålig. Tänk på sånt här innan ni skaffar barn... man gör inte det, eller hur? Gulli gull bebis liksom. Ahmen tjena! Hej bajsblöjor och sedan följer ca 15 säsonger av kräksjuka att ta hand om, efter det kanske de klarar sig själva. TÄNK PÅ DET!

Man vet verkligen inte vad det innebär att vara kräksjuk innan man har barn. Det värsta tänkbara fallet är att man bor själv / är själv, och ingen kan komma och ge en cola och klappa på en. I bästa fall har man en mamma som gör allt man ber om.

När man har barn är det BÄSTA som kan hända att bara en av föräldrarna blir sjuk samtidigt som barnen, eller kanske till och med klarar sig. I värsta fall, också vårat fall, har man en kräksjuk unge, en kräksjuk man, är en kräksjuk mamma, och har en snart-ett-åring som vill leka samt en kräksjuk mormor som inte kan hjälpa till ens om man håller på att dö.

Ni kanske nu har förståelse för varför jag har tagit en rehabiliterings vecka från den här bloggen? Tack - återkommer med ett mindre äckligt inlägg i morgon!

Frånvaroanmälan.

Hej vänner.
Jag lägger in en frånvaroanmälan här. Ska försöka skärpa mig och blogga i morgon, men just nu orkar jag inte riktigt.

Igår tog jag ledigt från min blogg och var med familjen. Min moster gick bort i lördags kväll, och läget har varit lite oroligt. Inatt vaknade jag av att Benjamin kräktes över hela mig. Efter det har det varit lugnt. Vi vet inte riktigt om det är magsjuka eller vad det kan ha varit, så vi avvaktar och ser. Och därmed håller jag mig borta från bloggen ikväll med.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3308392/images/2012/pic_190374556.jpg" class="image">

Hur jag blev mammafierad - del 4.

Efter ett tag började tanken sjunka in i huvudet, och förvirringen ledde till en aning av rädsla. Innerst inne hade jag bestämt mig sekunden jag såg de där två strecken. Men tankarna snurrade, och mina livsalternativ flög förbir framför mina ögon. Jag ville berätta för Jesper, som var på golftävling, men visste inte alls hur han skulle reagera. Jag minns knappt hur det gick till nu, men jag är ganska säker på att hela grejen avslöjades via sms. Hur han reagerade? Han skrattade. Japp, precis så. Han var överlycklig från fösrsta stund, och han nog knappt fråga mig vad jag ville. Men med hans säkerhet och lycka var beslutet ganska enkelt för mig. Vi bestämde att vi skulle tänka en extra gång innan vi skulle försöka förklara detta för våra föräldrar.

Efter 10 timmars arbete och mitt livs chock skulle jag smsa Jesper, och skriva "hur fan ska jag kunna berätta detta för mamma?" Jag fick ett svar tillbaka där det stod "berätta vad?????" och det kom från min mamma. Jag höll på att dö när jag insåg att jag skickat smset fel, och två sekunder senare ringde mamma. " berätta vad? Är du sjuk? Vad har hänt!?" och jag tyckte inte detta skulle tas på telefon och säger just detta, "NU SÄGER DU!" ryter mamma, som tror att mitt as till chef kladdat på mig eller något. " heheheh gissa?" får jag ur mig.

Så mamma slänger sig i bilen, och kör till öland för att prata. Och vi har många turer av skrik och skratt, och jag får väl tillsist fram att jag bestämt mig. Ni ska veta att min mamma förmodligen skulle stötta mig om jag rånat en bank, och jag älskar henne för att jag vet att jag kan berätta allt för henne. Och då menar jag allt, till och med saker hon egentligen inte vill veta:)

Jag bad min mamma berätta för min käre far. Han var väl inte riktigt lika förstående på en gång. Om jag ska vara orddagran så sa han " jaha, det var ett säkert sätt att förstöra sitt liv på". Han kom till Öland några dagar senare, och vi pratade och han förstod mig. Med tiden gjorde de flesta det, och de som inte gjorde det har jag ingen kontakt med idag, vilket endast gäller ytliga vänner. Och jag är ganska säker på att både min pappa och alla andra håller med om att jag bevisat att han hade fel.

Fortsättning följer.

Spring fashion - baby

Lite gobitar från villervalla jag hade kunnat tänka mig till någon av grabbarna!

Eight days a week.

Hej!
Denna dagen har jag inte orkat blogga fakiskt. Men nu måste jag bara tala om att Benjamin är sötast i världen. Han sitter här och dansar med min Iphone som spelar beatels - eight days a week. Han är verkligen min son! Hehe.

Och det där med åtta dagar i veckan hade faktiskt ine varit fel! En extra helgdag hade ju suttit fint! Idag är det i allafall fredag, och jag har haft tenta, som gick alldeles utmärkt. Sedan var jag och fikade en sväng med min mami. Sedan glömde jag bort att hämta Jesper på jobbet! Snäll fru jag är!

Men hörrini. Nu är vi på Hello goodbye och Benji dansar som bara den. Bäst att sluta och dansa med honom. Lovar att återkomma i morgon med mammafieringen! LOOOVAR!

Snabb uppdate;

Inväntar maken som slutar jobba snart, sedan hoppas jag på att få komma ut ur huset en sväng, och kanske till och med äta något roligt. Men om ni kikar in senare tänkte jag dela med mig av " hur jag blev mammafierad " än en gång! Så kolla in senare.
Laateeer.

Sänghäng med en mysig Benjamin.

Att gå till tandläkaren med en två-åring.

Ja, jag har en två-åring hemma. Hur galet är inte det!?
En två-åring som jag idag har varit på rutinundersökning hos tandläkaren med. Om det gick bra? inte särskillt:) Den snälla tanten fick inte öppna Theodores mun, hon fick inte räkna hans tänder och hon fick inte visa hur jag ska borsta tänderna. Dessutom ljög hans snälla mamma, eller nä, inte ljög, förfinade sanningen en aning, gällande den mängd kakor som äts av denna lilla två-åring. Mest för att slippa läxas upp av den snälla tanten, och för att komma där ifrån inom rimlig tid. Sista kvarten gick åt till att berätta hur jag skulle borsta tänderna, eftersom hon inte fick visa. Under hela den tiden försökte Theodore lura till sig tantens Apelsin som låg på en hylla. "neej Theodore, vi köper en egen " säger mamman. "Theodore, tycker du om Apelsin?" säger tanten. " Den den den den , ha ha, den." säger Theodore, och pekar på apelsinen. "näääj Theorode, den vill ju jag ha som mellanmål, det är ju så nyttigt" säger tanten. " ja, vi går och köper en apelsin sen, Theodore" säger mamman.

Vi köpte ingen apelsin. Luurad.

2år med Theodore - i bilder

Kommer här med bjuda på bilder från varje månad av Theodores liv. En bild, tagen omkring den 15, månad för månad, från 2010-2012. Enjoy!
9feb - en ganska rund theodore.
några timmar gammal!

Glömde...

Glömde berätta att min tenta blivit uppskjuten till fredag, då min lärare blivit kräksjuk! Skoj när man verkligen föreberett sig.. MEN MEN.
Hade för övrigt täkt sammanfatta Theodores första två år i bilder lite senare, kika in då!

Hipp Hipp Hurra På Världens Bästa Theodores Födelsedag <3

Idag fyller min lilla älskade Theoodre 2år. Han är helt plötsligt en pojke, istället för en bebis. Han pratar massvis, och kan och vet så mycket. Även om jag blir galen på honom ibland när han hittar på hyss så förgyller han min dag. Och idag har han och Benjamin verkligen fått vara ljuset i vår familj, och jag är väldigt glad att han är så liten och inte förstår vad som händer. Cancer är något jävligt hemskt, men det ska inte få förstöra Theodores dag. Vi har firat med paket och tårta och gjort en lite utfykt, mao gjort det bästa vi kunnat av dagen <3




Alla hjärtans dag i bilder - lite försent:)

Nämen hallå.
Dagen igår räckte inte riktigt till, så jag hann aldrig uppdatera på kvällen som jag tänkt. Därför tar jag helt enkelt igen det nu. Vi tog det lugnt på dagen, och jag har inte fått hälften av de saker jag tänkt gjord, men det är så livet är! Framåt eftermiddagen hade jag tänkt åka och handla, ochop satte på en film till barnen medans jag gick och gjorde mig i ordning. 2min senare hittar jag Theodore sovandes i soffan.




Senare på kvällen, efter att ha handlat och grejat bakade Theodore och jag hans tårta. Smeten var väldigt god tydligen! Jag fick även mitt livs första present på alla hjärtansdag, av min fina man <3


Hur jag blev mammafierad - del 3.

Jespers och mitt liv rullade på fint, och vi träffades varje dag, och sov tillsammans varje natt. Vi slutade festa, och omgicks mest med varandra och när vi inte gjorde det var vi med varsin vän på varsit håll, eller så fikade vi helt enkelt på waynes. Jag vantrivdes i skolan, och ångrade bittert att jag inte valt linjen som jag tänkt innan, IT media. Jesper uppmuntrade mig till att försöka ta tag i skolan och byta linje. Men eftersom detta var i April hade nästan ett år av gymnasiet gått, och ett byte var därmed inte aktuellt. Jag bestämde mig ganska snart för att hoppa av och börja om till hösten, vilket är ett beslut som jag absolut inte ångrar.
Jag sa goodbye till min estetiska klass sista april, och efter det så sov jag långa dagar, umgicks med min skolkande bästa kompis, sov på internatet tills Jesper slutat skolan, gled runt och hade det bra. Jag är idag väldigt glad att jag fick den tiden att koppla bort skolan och samla motivation igen, för i slutet av maj kände jag att det skulle blir riktigt roligt att börja skolan till hösten.

Juni kom, och Jespers student närmade sig. Jag skulle jobba i Borgholm hela sommaren, och han skulle åka hem till Norrland för att spela golf. Vi stod där i ett lite oklart läge, men planen blev såsmåningom att Jesper ändå skulle flytta tillbaka efter sommaren, bo hos mig tills han fick jobb och lägenhet som han/vi skulle flytta till beroende på livets gång. Vårt gemensamma mål med sommaren var att spara ihop pengar så vi skulle kunna resa utomlands till hösten. Resa fick vi, men inte utomlands, utan till vuxenvärlden.

När jag kom till Öland började jag jobba 10-12 timmar om dagen omgående, och jag var ensam i en butik, och därmed ansvarig för allt. Min chef var ett as rent ut sagt, och arbetet var verkligen en pina, i en oattraktiv butik med tråkiga gamla överblivna kläder. Men jag är otroligt glad att jag stod ut, och att jag tjänade så mycket som jag gjorde, eftersom att vi verkligen skulle behöva pengarna.

Efter ett par dagar kände jag mig ganska lustig i kroppen, och med det menar jag (blunda nu pappa) att mina kvinnliga delar hade utökat sin storlek med ca 2storlekar på en vecka, vilket är typiskt märkbart. Var inte hungrig och mest trött. Började fundera och tänka på om det där som inte egentligen får hända kunde ha hänt, och gick och köpte ett test. Jag tänkte att det är nog bara stress, men icke! Där att jag och stirrade på en pinne med ett blått streck för mycket och undrade var jag skulle ta vägen. Helt själv i borgholm mitt på jävla öland.

Fortsättning följer!

Ett moderligt problem.

Vet ni vad? Jag får lite ont i hjärtat ibland, för jag älskar mina barn och alla människor i min familj så otroligt mycket. Men när det kommer till barnen är det något obeskrivligt, och jag kan inte tänka mig ett liv utan dem. Därför lider jag något fruktansvärt med min mormor. Som har förlorat en son, och har en dotter som är drabbad av canser som aldrig verkar sluta sprida sig. Ingen av dem kommer förmodligen ha passerat 60år.
Att vara mamma är en livslång uppgift som inte går att jämföra med någonting annat, och som man faktiskt inte förstår innan man är mamma själv. Jag har hatat min mamma för att hon tjatat och gnällt, och min mamma har hatat sin mamma för att hon oroar sig jämt för ingenting. Men egentligen så är det helt förståligt. Med varje barn föds oron hons dess föräldrar, lika mycket som kärleken och lyckan.

Theodore fyller snart två år, vilket känns ganska ofattbart egentligen. 1år är liksom okej, det är det man går mot hela första året när man räknar månader hela tiden. Men två år. Jag fyller 10 gånger så många år som han fyller, vilket inte är någonting egentligen. Det känns som igår jag själv var 10 år, och det känns som igår Theodore föddes.


Jag har ett allvarligt moderligt problem. När Theodore sover kan jag komma på mig själv med att sakna honom. Det är jätteskönt när han sover, men det är så tyst, och ingen som sätter sig på en och säger "gopp gopp!" eller "ååå slaaanke dit" eller "vimsindel" för att han vill att jag ska vara häst, sjunga mormors lilla kråka eller imse vimse spindel. Ingen som tjatar sönder mina öron, fake-gråter för att han inte får en kaka när han vill, eller ropar på mig bara för att han tycker det är kul och skrika "MAAA-MAA!"

Jag älskar båda mina barn otroligt mycket. Och anledningen till att jag inte saknar Benjamin om nätterna är för att han är hos mig - konstant mer eller mindre! Så jag får gosa med honom mycket mer, vilket skapar obalans i mammahjärtat.

Slut-tjatat. Sophie - i morgon kommer del 3! LOOVAR ( NÄSTAN)

Tillfälligt avbrott.

Jag har gått in i min inför-tenta-bubbla, och måste tyvärr vara lite tråkig tills tenan är klar. Ska försöka dela med mig av del tre i "hur jag blev mammafierad" i morgon. Så glöm inte kolla in. Lovar att updatsen blir bättre på onsdag, för då fyller ju lilla Theodore år! <3

Typisk söndag..

Hej där ute.
Idag är en typisk söndag! Vi har inte gjort särskillt mycket alls, förutom att åka på en biltur och köpa en hatthylla. Med biltur menar jag att man åker omkring utan mål för att man inte har något bättre för sig. Mysigt, men lite meningslöst:) Barnen fick sova en stund i alla fall, och det var ju skönt!.

Ikväll ska jag börja råplugga inför min tenta. Jag ska även försöka hinna med att få ihop massa bilder som ska framkallas till fotoalbumen. Får se om jag hittar några godingar jag kan dela med mig av.. Återkommer!

Några bilder från dagen!






Att vara en orutinerad bloggare.

Just nu sitter jag i bilen påväg ner till stan. Precis innan vi skulle åka såg jag att den helt nyöppnade grädden stod framme, och skulle därför kasta in den i kylen lite snabbt. Vad händer? Jo, påklädda barn och lite småstressad som jag är så tappar jag gräddfan. Och i fallet hinner jag tänka "det är lugnt.. Korken är på". Vad händer? När grädden når golvet flyger korken av trycket, och grädden följer med. Där står jag med Benjamin på armen, grädde över HELA köket, alla mina kläder, i håret och ansiktet. "JEEESPEER, HJÄÄLP" skriker jag. Vad händer? HAN SKRATTAR. Jag är svinarg och ser inte alls det roliga. Därmed gör jag ett misstag. Jag börjar torka upp det här kladdet, på stolar, golv, bord,FÖNSTER, och allt annat. Efteråt inser jag att detta hade varit uppenbart bloggmsterial. Orutinerat!

Sådantt som jag liksom (bara måste ha) behöver till vårt nya hem!

God förmiddag. Tänkte dela med mig av lite inspiration eller saker på min önskelista eller vad man ska kalla det;)
Smyckesträd med en liten uggla
Varsin sådan här fin matta från pappelina till pojkarnas rum <3
Den här ca 3m lång till hallen. MUMS

Hur jag blev mammafierad - del 2.

En kväll i Februari 2009 satt jag hemma framför min dator med musik i högtalarna precis som vanligt. Det var sportlov, och jag var inte sugen på fest, och min vän sa åt mig att följa med honom till en kompis och kolla film. Han den där boden. Han var ju som sagt någon norrlänning som bodde något internat med massa basket-tjejer, så jag var inte inställd på en suuuperkul kväll. Men det konstiga är att det är just den kvällen som förändrade mitt liv. Jag och han den där boden kom väldigt bra överens, och vi pratade alla tre och hade riktigt roligt. Vår gemensamma vän blev trött, och ville gå hem omkring 1 på natten, och frågade mig om han skulle följa mig till bussen. Vi kollade tidtabellen, och det skulle dröja innan nästa nattbuss gick, så jag stannade kvar.

Vi låg och pratade och tittade på film i den där Bodens säng, och jag missade sista nattbussen och sa säkert 128 gånger att nu måste jag gå hem. Men så började vi prata om något annat, somnade en stund i en film, och klockan 05.30 gick första bussen hem, och den tog jag. Väl hemma fortsatte vi att diskutera livet och musik på msn, och jag förflyttade mig till sängen för att sova, och konversationen fortsatte på sms. Dagen därpå var vi återigen på internatet och kollade på film, denna gång utan vår vän. Vi pratade och pratade och pratade, sen gick jag faktiskt hem i tid.

Nästa kväll, vilket jag tror var en onsdag hade de ordnat fest på internatet (shhhh) och jag kom dit tillsammans med vår vän. Denna kväll fick jag min första köss av en norlänning, och jag hade också min värsta fylla någonsin. Denna snälla goa omtänksamma norrlänning tog hand om mig hela natten, och pussade på mig trots att jag var äckligast i världen. Och någonstans där blev jag kär. Och sedan den dagen har vi i princip alltid sovit tillsammans. Vårt officiella datum är 22Februari, vilket bestämdes genom att låta slumpen avgöra. Vi satt med min mobiltelefon och tryckte markören åt höger, så att den liksom går runt runt runt runt på almenackan. Vi sa att det datum den landande på blev vårat. 22 februari. Samma datum som Jonny Cash fick ett ja från June Carter när han friade för 100e gången typ tusen år tidigare.
Fortsättning följer...(:

Om att fortsätta lova för mycket, och att vara Sveriges sämsta zumba dansare.

Hej!
Ja, var har jag varit i ett dygn utan att skriva något i min nystartade blogg som jag skulle vara snäll mot och fylla med inlägg. Dessutom hade jag lovat att fortsätta berätta historien om "när jag blev mammafierad", men så blev det inte heller igår, för jag fastade i pluggvärlden.

Theodore har fått ett kök av sin mormor.


Jag har lovar er för mycket, och jag borde verkligen veta by now, att det där med tider och att göra saker när man tänkt göra dem, är något som inte passar in i mitt liv. Jag hade nämligen glömt bort att jag hade föräldragrupp i går, avslutning och allt, och kommer inte på detta förens 14,35 när vi var påväg ut i vilket fall. Gruppen började 15.00, och jag var minsann där 15.00. Men det var typ ingen annan. För mitt i allt kaos hade i princip alla andra mammor glömt bort, precis som jag, fast utan att komma på det. Så där satt vi tre mammor, bla petra och våra små barn kröp runt och jollrade. Det var trevligt trots att vi inte var så många, och vi åkte hem glada och nöjda, för att ganska omgående ta tag i att avsluta sista uppdraget i en kurs.

Så jag blev färdig, och tentan är på onsdag,  och helgen kommer därmed bestå av repetition av en hel bok. Anledningen till att jag inte uppdaterat idag är för att jag haft en sån där dag som man som mamma inte får erkänna att man har, speciellt inte blogga om det offentligt. Men det ska jag göra ändå. JAG ERKÄNNER, jag har velat sälja mina odjur på loppis idag. De har varit ganska överjävliga, och när en är, så är båda kaos. De var snälla en stund innan lunch, och lekte för sig själva, och där tänkte jag vara duktig och pröva "Zumba fitness" första gången. Så fort jag hunnit med att lära mig två moves, som för övrig var svårare än jag någonsin anat, så började Benjamin grina, och Theodore passade på att hitta på hyss. Jag försökte rädda situationen, och gav mig på zumba igen. Fy-faro vad min hjärna har brytits ner sedan barnen föddes. Jag som både dansat balett och varit bra på gymnastik var VÄRDELÖS och kunde inte ens hålla takten. Gissa vem som ska öva dagligen för att ens ta sig förbi introduktionsfilmen..... Bakläxa fru Å!
Återkommer med mammiferingen, NÅNGÅNG!

Torsdag - redan?

Hello,

Idag är en sån dag där jag gärna hade stannat i sängen, max slöat på soffan hela dagen. Men tack vare mina solstrålar blir det inte så! Har sovit extremt dåligt i natt, trots att barnen somnade i bra tid, sov lugnt och inte störde mig det minsta. Iriiterande.nu

Spenderade större delen av dagen igår med att plugga, har nämligen tenta på Theodores födelsedag, så det är en del att göra. På kvällen åkte vi till min pappa och åt lite mat och pratade om flytt och barnens födelsedagar, morfarens födelsedag och så. Så nu är våren spikad, sen 'är det sommar, sen fyller jag 45 och har inga barn som bor hemma för de är sambos med någon trög tjej som inte förtjänar dem. Så känns det typ. MItt liv flyger förbi!

Igår när vi kom hem från pappa fastnade jag ju som jag skrev i natt framför filmen 2012, och det är ganska knasigt hur en film kan få en att tänka. Note tom myself; ta vara på småbarnstiden även om man ibland kan längta efter det ena eller andra momentet. Sluta oroa mig för pengar och tänka på onödiga saker. Mao, typ bara leva!



I Eftermiddag hade jag tänkt dela med mig av del två av "hur jag blev mammafierad" så kika in då!

Ett nattligt inlägg - alldeles för sent/tidigt

Klockan är 01.22 och jag har svårt att sova. Jag är så bloggdesperat att jag öppnar safari i telefonen, och bloggar via ett internetfönster, då min blogg.se app inte funkar. Tell me why?
Jag vet egentligen inte vad jag vill säga, mer än att jag är otroligt tacksam för det liv jag har, min familj och alla runt omkring. Såg nyss filmen "2012" som handlar om jordens undergång. Galet overklig, galet bra. Även om jag inte alls tror på hela grejen med mayakalendern och att jorden ska gå under så fick jag mig ändå en tankeställare. Ta vara på er därute. Det viktiga när allt kommer omkring är att man har någon att tycka om.
Godnatt:)

Gissa vad jag gör...

Hur jag blev mammafierad - del 1


Om vi backar till Januari 2009, alltså precis innan jag träffade Jesper, såg mitt liv väldigt annorlunda ut. Jag gick estetisk teater på en skola här i växjö, där jag hamnat efter ett rymningsförsök till en samhäll-ekonomi-linje i Malmö. Jag insåg ganska snabbt att Teater inte var min grej, och skolan blev därför väldigt snabbt ointressant. Jag gick i en bra klass, men där pågick också en hel del skit, och tro det eller ej, mobbning på dagisnivå. Jag kände aldrig att jag passade in, och med min dåvarande bästa vän i paralellklassen, som inte heller tog skolan på så stort allvar blev det lätt många förseningar och saker som irriterade lärarna. Efter en tid upptäckte vi också hur lätt det var att sjukanmäla sig från sista lektionen på dagen och hänga på stan istället.

I Januari blev det kris i min mammas liv, och jag, som tidigare bott två veckor i taget hemma hos mamma och sedan hos pappa, flyttade hem till min mamma för att försöka hjälpa henne hålla saker i rullning utan att tappa greppet. Skolan blev minst sagt satt åt sidan. Normalt sett är jag en duktig elev, som mår dåligt av att skolka, och vill göra bra ifrån mig. Men efter att ha kämpat med att få bra betyg i nian orkade jag helt enkelt inte när gymnasiet kom. Jag prioriterade mina vänner och att festa på helgerna istället för att försöka ta tag i mitt liv. Jag gömde mig gärna på mitt rum, ständigt med musik i öronen, och en vän att prata med på msn. Jag skulle vilja kalla det för ett riktigt kaotiskt tonårsliv, där man är splittrad mellan vem man är och vem man vill vara.

Min andra, manliga bästa vän, var ofta den som hindrade mig från att falla genom jorden när jag mådde dåligt, och fick höra allt mitt gnäll. Vi spenderade eviga timmar på Waynes café, och det är väl egentligen de enda minnen jag har från den tiden som känns bra. Det var genom denna vän jag sedan träffade Jesper. Denne norrländske man, som då gick under namnet "Boden" följde med till Waynes en dag, hösten 2008, och tog en kaffe med oss. Han var ganska mycket just en skön norrlänning som jag inte hade särskillt många tankar om att jag skulle vara gift och ha två barn med. Men tänka sig så det blev - fortsättning följer.

Att lova för mycket.

Hej vääärlden.
Det blev visst inget lång inlägg som skulle vara första delen i "hur jag blev mammafierad" då jag fick förhiner. Förhinder i form av ett barn ( läs Benjamin ) som somnat innan 20.00 denna kväll, och bestämde sig för att vakna omkring 23 och vara uppe till 02 någon gång. Så jag fick förhinder, precis när jag slutat plugga för kvällen och skulle satt mig och skrivit för er. Egentligen är det ju lite lame, med tanke på att de flesta som läser säkert redan vet vem jag är, bor i samma stad som jag, och på ryktesvägar "vet allt" om mig. Det är ju trotts allt lite utmärkande att ha två barn och vara gift när man inte ens fyllt 20, och då sticker man ju ut, vilket egentligen är förbjudet i Sverige enligt en oskriven lag, och därmed måste alla prata. Inte mig emot dock. Har folk inget bättre för sig är det helt okej att ta del i mitt liv, bli vän med mig på facebook trots att vi aldrig träffats för att komma åt mina bilder, och läsa min blogg.

Jag kanske låter bitter, men så är inte fallet. Däremot ska jag skriva ner historien om "hur jag blev mammafierad" så att alla kan ta del av den "rätta verisionen", och för att få skriva av mig:) Återkommer med detta när mina barn är lite nöjdare, mao typ efter lunch. STAY TUNED!


Lugn dag blev mamma-Theodore-dag.

Hällo.
Min fina sol har försvunnit, och nu är jag såsig i skallen och vill mest gå och lägga mig. Min lugna dag blev inte alls särskillt lugn. Molly och Petra kom förbi och lekte och busade. Vi gick på en promenix och barnen somnade, och sedan bestämde vi oss hux flux för att åka till Leos lekland. Benjamin var ju inte så pigg idag, så han fick vara hemma hos mormor istället. Så Theodore och jag fick ha en mamma-Theodore-dag på Leos lekland med Molly och Petra som sällskap. Väldigt mysigt, och skönt att kunna fokusera på ett barn några timmar. Ska nog börja göra så lite oftare med ett barn i taget!

Om ni kikar in lite senare hade jag tänkt börja berätta historien om "hur jag blev mammafierad". Tills dess; BILDREGN!








(ÅKER SJÄLV FÖR FÖRSTA GÅNGEN!!)

Risiga klubben

God förmiddag!
Härligt att vakna till solsken nu för tiden! Älskar när det går mot vår och känslan av lite ny energi. Idag är dock inte min energi på topp, då jag blivit förkyld. Vi verkar ha någon oskriven regel här hemma om att vi inte ska vara sjuka samtidigt. Det brukar vara jag och barnen eller bara Jesper, i detta fall, först J sen Theodore nu jag och Benjamin. Så vi fortsätter förmodligen ta det lugnt. Får se om Petra och lilla Molly ( Theodores tjej, hehe) vågar träffa oss en stund. Annars ska jag nog fortsätta med ett litet pysselprojekt som ni ska få se senare.

Bjuder på en bild på oss sjuklingar! Freeesh!

Bildregn - IKEA

"Åka kana, heja heja" - Theodore

" kom kom skynda, spiiiiinga"






Så här ser det ut när man inte handlar något alls.

Snabb uppdate - we are going to IKEA

Japp- Ni läste! Vi ska till IKEA, min mamma, barnen och jag. Och köpa? Svar inget egentligen! Tänkte åka dit och inspireras och äta lite lunch. IKEA ligger ca 6mil från Växjö ( för dem som inte vet det) och jag får ganska ofta IKEA-abstinens.. och nu är det absolut allt för länge sedan jag var där. So here we go! Uppdaterar er senare med bilder från dagens äventyr!  (hade mobilbloggat om blogg.se hade sett till så att min inloggning funkar i ajfånen.......)

Peace

Sen kväll med - Theodore

God väldigt sen kväll.

Det blev inget besök hos morfaren, då SJ som väntat medförde några timmars försenenig. Men men, middag i veckan istället. Vi fick oss en tur till Citygross i alla fall, för lite matinköp och plastbacks-investering. Hittade även en födelsedags present till Benjamin som jag tror han kommer gilla. Rättare sagt vet att han kommer gilla, då har "valde" själv;)

Theodore somnade sent i eftermiddags och har därför inte somnat än......... klockan 23,54. Mamma och pappa är slut, men inte Theodore. Dock verkar det som om han börjar få tunga ögonlock nu. Vi sitter med varsin laptop, Theodore och jag. Han kollar på Timmy lamm och jag sitter bevisligen och bloggar! Tänka sig.

För att sammanfatta dagen har den varit mycket mysig och full med lek. Jag har fortsatt rensa och sortera, och det finns inget som känns så bra som att vara förberädd för en människa med kontrollbehov. Typ som mig. Avslutar med en bild på två busiga barn i Benjamins säng.

Eftermiddags aktivitet - låt bilderna tala!



Att renovera en trappa.

Hej hallå!
Idag är en ny dag, med sol och härligt vinterväder! Dock har vi inte lämnat huset än, då det känns bättre att stanna inne med tanke på att Theodore inte varit feberfri ett dygn än. Får se om det blir en tur till barnens morfar sedan, om de lyckas ta sig hem från Jukkasjärvi dvs! Man vet ju aldrig med SJ liksom. De har varit på en tågtur genom norrland, och kollat in Ishotellet bla. Lät mycket intressant, men kallt dock. 5 minus där man sover.. hurr!

För övrigt har jag hunnit med sånt där småstädande som man inte tar sig tid för allt för ofta, och med det menar jag bla, sortera bland DVD filmer och sätta rätt film i rätt fodral. Städa i TV förvaringsmöbeln som innehåller allt från brädspel till värmeljus samt alla dessa DVD filmer och batterier! Men nu är det gjort, en del är slängt och det blir mao lite mindre att rensa vid flytten. Skönt!

På tal om flytt så har jag också sysselsatt mig med att googla lite om hur man på bästa sätt renoverar en trappa. Det är ett av min första projekt i nya huset nämligen, att slipa ner ( eller målartvätta och rugga - enligt google) och måla vit en lackad furutrappa. Trappstegen är idag klädda i någon form av filt, och får nog fortsätta vara det. Tack vare google har jag nämligen också lärt mig att det blir halt på vitmålade trappsteg. Fantastiskt!

Typ såhär ser vår trappa ut ( denna är slipad dock)

Sen kväll med - barnen.

God kväll kära läsare.
Japp. Jag tänker börja precis så. För när jag publicerade min blogg på facebook så fick jag typ 50 läsare på en timme. IM AMAZED! Trevligt att människor finner det så intressant att veta vad vi gör om dagarna:) Så därför tänkte jag göra min nya läsare glada med ytterligare en lägesrapport:

Ikväll har vi ätit tacos, och kollat på melodifestivalen med en vän till familjen. Det var trevligt och man slutar aldrig förundras över de låtar och framträdanden man får bevittna. Denna gång faktiskt i min hemstad, växjö. Jag ska vara ärlig och säga att jag är glad att jag inte betalade typ 700 kottar för att stå längst fram och få sean banans rumpa i ansiktet!

Kvällen slutade inte vid melodifestivalen för vår del, då Theodore blivit lite piggare med mindre feber, och Benjamin som somnade omkring åtta, vaknade för att kolla på film med storebror. Så nu sitter de i soffan, mina små grisar. Klockan är 11 en lördagkväll, och det har faktiskt varit en skön dag, plus att jag blivit av med massa av barnens grejer på blocket. Så, bra dag - mysig kväll -mätt- söta barn - tror jag kommer sova gott!

Sötnosar i soffan <3
( ja, jag tror också att Theodore är trött)

Meet Benjamin!

För faen blogg.se! Jag har knappt börjat blogga, och här bråkas det redan. Att man ska behöva sitta med HTML kodning för att få ett inlägg att se rätt ut när det publiceras. Morr!

I vilket fall, så tänkte jag introducera er för underverk två. Och anledningen till att jag massproducerar små inlägg är för att jag bloggat innan, (oldschoolmorsa.blogspot.se och www.nattstad.se/oldschoolmorsa - eller nått sånt) och där förmådde jag mig att skriva ca en gång i veckan, och då blev det flera kilometer långa inlägg. Tydligen visar undersökningar att människor bara orkar med korta textrader. Därför blir det så här!



Möt Benjamin!

Benjamin föddes som djävlulen själv ( skämt och sido) om man jämför med hur Theodore var som bebis. Han ville liksom att vi skulle få känna på att alla barn inte är självgående änglar som sover i eget rum när de är 3 mån, äter allt mat utan protest när de är 6mån, leker själva och är allmänt självständiga. Benjamin är världens charmtroll, och när han ler glömmer man allt skrik och nyp och riv han har ställt till med. Han fyller 1 år 12 mars och är en mammagris som gärna vill gosa och hänga och klänga på sin mamma. För övrigt älskar han katter, har precis börjat leka med bilar, och tycker även om att titta på film. Roligast just nu är dock att gå med hjälp av andra människors händer. Favoritmat är i princip alla typer av fisk, och all mat som man inte förväntar sig att han ska tycka om.

Nu känner ni mina små älsklingar. Och detta är egentligen för mycket text för att ni ska orka med det.
Peace.

Sjukstuga

Hej igen!
Jag går verkligen all in för det här nu.. Och dessutom så är det ju bra om det finns något att läsa när man väl besöker mib lilla blogg! Så här kommer dagens lägestapport!

Theodore fick feber igår, vilket vi inte la märke till förens på eftermiddagen. Då hade han varit ovanligt trött och mammig hela dagen, och idag har gan 39,2 graders feber. Benjamin är än så länge feberfri, men det känns bara som en tidsfråga innan han också är dålig. Han har dessutom tänder som börjar spricka igenom.. vilket inte brukar bli allt för kul.

Skickade iväg min man med en shoppinglista som innehöll bla;
Örontermometer + refill av linsskydd till
Alvedon
kleenex servetter till snoriga nosar
fika till eftermiddagen
något som Theoman kan dricka för att få lite energi
godis till pappagodisgris.
Så vår helg lär bli stillsam, vilket känns rätt skönt!


Sjukis

Friskis - so far!

Meet Theodore

God Lördag !
Min blogg är fortfarande under konstruktion och därmed ännu inte publicerad bland mina vänner, men jag tänker låtsas att jag har flera hundra okända läsare som bara läängtar efter att få veta mer om mig och mitt liv! Därför ska ni nu få möta ett av mina små underverk.
Möt Theodore.
Theodore är ett härligt energiknippe som fyller två år 15 februari. Han älskar allt som har med bilar och maskiner att göra. Hans största intressen är att leka med bilar, titta på film, diska, sopa och damsuga. Favoriter just nu är allt som har med brandbilar att göra, samt timmy lamm. Favoritmat är förtillfället köttbullar och "pangkoka". Annars dominerar mcdonalds topplistan 27 gånger om!

Mitt första riktiga inlägg - på den här bloggen.

Den mammafierade sofian och Benjamin!
Möt mig och Benjamin.
Det får bli en bild här, då jag är en nolla vad gäller bloggdesign, och detta trots att jag ska ha ett mvg i webbdesign. Well, jag skyller på att jag blivit mer och mer IQ befriad sedan jag börjar titta på i drömmarnas trädgård och Timmylamm hela dagarna. ( Ni utan barn - google and you will understand)

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0